Att cykla med oss

På passen delar vi in oss i grupper efter ålder men även erfarenhet avgör, detta så att alla får sin chans till utmaning.

Grön grupp: 7-9år

Blå grupp: 8-12år

Röd grupp: 11-16år

Inför varje pass vill vi att ni anmäler om ert/era barn kommer eller inte och detta gör ni via utskick från MyClub till den e-post adress som ni har angett vid anmälan av ert/era barn.

Checklista inför säsongstart och inför varje träning:

- Kika över så att cykeln är i bra skick

- Att däcken har bra mönster och är rätt pumpade

- Kika även över bromsar och växlar

- Att hjälmen passar och gjord för cykling i skog (inget grönt spänne)

Sedan är det toppen om barnen har med sig en flaska vatten till varje pass och att det är kläder efter väder.

Övrig info:

Att cykla MTB i skog och mark kräver en viss typ av cykel, en MTB (mountainbike), flera växlar och handbroms är ett krav. Vi kör på grus och i blandad terräng och då behöver det vara mönstrade däck för att få bra fäste. Man behöver flera växlar då det går uppför och nerför och framför allt möjlighet till lätt växel. Att ha en cykel med fotbroms kan rent av bli farligt om man tappar kontakten med pedalerna. Risken att skada sig ökar och man kan även köra in i andra. Vi ställer dessa krav för barnets och gruppens säkerhet. Viktigt att man ser över sin cykel innan varje träning, kanske behöver den servas hos en cykelverkstad som kollar bromsar, växlar osv.

Naturligtvis är en bra hjälm viktig och att den sitter åt ordentligt under hakan! Alla som cyklar med KCK har som krav att de ska bära hjälm, stor som liten, vi är förebilder för våra utövare i klubben.

Ni kan boka service hos våra sponsorer Sundstorps cykel, BikeYard men även Erlan i Varberg där du som medlem har rabatt.

Har ni några frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta någon av oss ledare!

Ledarna

Md 715215
Md 017891306
Md bra  utigams traditon 1870 gro  n
Bräutigams
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub