Kungsbacka CK Barn/Ungdom

Välkommen att cykla med oss i Kungsbacka CK Barn och Ungdom!

Denna träning vänder sig till dig som är från ca 7 år upp till 16 år som är nybörjare eller erfaren på mountainbike. Vi cyklar i skog och på stigar i Kungsbacka på en lättsam och lekfull träningsnivå. Vi går igenom grunderna för mountainbike och övar balans och teknik. Vid behov delar vi gruppen under träningstillfället så att alla känner att de får utmaning på sin egen nivå.

Vi cyklar för att det är så roligt och för att lära oss mer om cykling, säkerhet för dig och för andra, teknik, balans och uthållighet. För de som vill finns även tävlingsmöjligheter. För de allra yngsta cyklisterna vi vill noga påpeka att detta inte är någon träning utan se det mer som ett tillfälle där vi leker på cykeln ihop med våra barn.

Föräldrar är viktiga och för de äldre barnen/ungdomar, är "medcyklande förälder" mer än välkomna då vi ger oss ut på den stora rundan. För de mindre barnen krävs att en förälder stannar hela träningen. Vill du vara med som ledare/hjälpledare tveka inte att höra av dig till Petra så berättar hon mer.

Medlemsavgift:

Alla är varmt välkomna att testa 1-2ggr innan man bestämmer sig för om man vill bli medlem eller ej. Medlemsavgiften är 100kr/år och fyller ni i formuläret så kommer samtliga inbjudningar till pass osv, att komma via mail. Vi har en sluten Facebook grupp "Kungsbacka CK ungdom" som man gärna får ansluta sig till. På den sidan kan man lägga upp bilder, spontana cykelträningar som man ha sällskap på osv.

Vi drar igång säsongen onsdagen den 10april!

Har ni frågor kontakta:

Petra - tel: 0704-94 60 95 mail: petra@kungsbackack.se

VARMT VÄLKOMNA alla härliga cyklister!

Ledarna

ATT CYKLA MED OSS!

På passen delar vi in oss i följande grupper efter ålder men även kunskap så att alla får sin chans till utmaning. Obs! Ålder är ett ungefär och gränserna är inte huggna i sten.

Grön grupp: 7-9år

Blå grupp: 9-12år

Röd grupp: 12-16år

Inför varje pass vill vi att ni anmäler om ert/era barn kommer eller inte och detta gör ni via utskick från MyClub till den e-post adress som ni har angett vid anmälan av ert/era barn.

Att cykla MTB i skog och mark kräver en annan typ av cykel En MTB (mountainbike) med flera växlar och handbroms är att föredra. Vi kör på grus och i blandad terräng och då behöver det vara mönstrade däck för att få bra fäste. Man behöver flera växlar då det går uppför och nerför och framför allt möjlighet till lätt växel. Att ha en cykel med fotbroms kan rent av bli farligt om man tappar kontakten med pedalerna. Risken att skada sig ökar och man kan även köra in i andra. Viktigt att man ser över sin cykel innan varje träning, kanske behöver den servas hos en cykelverkstad som kollar bromsar, växlar osv. Naturligtvis är en bra hjälm viktig och att den sitter åt ordentligt under hakan!

Ni kan boka service hos våra sponsorer Bike Tyson, Sundstorps cykel men även Erlan i Varberg där du som medlem har rabatt.

Md bike tyson
Md erlan
Md usmile logo home
Md massamuskler
Md 715215
Md danske bank logo dark bg
Md md logga kungsbacka vvs
Md logga5 1x
Md 2805 logo 2831 4300 1000 b4cbb3ed38e194ef7cc18f573646c838
Md 017891306
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub